Українські розробники представили літак, який в майбутньому може досліджувати Марс. Його унікальність в тому, як він буде пересуватися. За задумом, транспорт майже не потребуватиме традиційного палива, натомість буде використовувати ресурси Червоної планети.

Адже замерзлий вуглекислий газ, якого на Марсі вдосталь, при правильній обробці дає енергію для руху. Літак буде приземлятися на Марсі, збирати його і летіти на отриманій енергії далі, щоб досліджувати планету.

У цьому і полягає суть проекту Mars Hopper. Розробники вже показали земний аналог майбутнього космічного дослідника.

Збоку рух літака нагадуватиме рух коника-стрибунця. Тому розробники жартують, що Mars Hopper – це перша тварина на Марсі.

Зараз найближчий конкурент українського Mars Hopper'а – македонський проект, який має на меті захист дронів від пошкоджень.

Щоб забезпечити перемогу співвітчизникам, до 15 травня за проект можна голосувати на сайті NASA Space Apps Challenge. Поки що український проект впевнено виборює приз глядацьких симпатій.

Як відомо, раніше орограмісти Житомирського військового інституту імені Корольова перемогли в Міжнародному конкурсі з програмування NASA Space Apps Challenge в номінації "Do not Crash My Drone".