Презентація зброї та техніки відбулась на території ДП "Київського бронетанкового заводу" до 5-річчя "Укроборонпрому". Зокрема, презентували багатоцільовий авіаційний комплекс "Горлиця" та дистанційно керований мінібронетранспортер "Фантом".

На своїй сторінці у Facebook державний концерн поділився деталями щодо функцій нової техніки.

Багатоцільовий авіаційний комплекс "Горлиця" розробляється на підприємстві "Антонов". Розробка стане першим тактичним безпілотником українського виробництва. Окрім розвідувальної функції апарат можна обладнати зброєю. Серед особливостей – безпілотник зможе здійснювати польоти на відстань у понад 1000 кілометрів.

Дистанційно керований мінібронетранспортер "Фантом" дозволить вести вогонь у будь-який час доби, адже машина обладнана денним та нічним комплексами прицілювання. Техніка дозводить вести вогонь на відстані у понад один кілометр.

"Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель, довжиною 5 км. "Фантом" здатен транспортувати боєкомплекти, евакуйовувати поранених з поля бою та виконувати бойові завдання", – зазначають у концерні.

Читайте також: Турчинов похвалився, чим українські ракети "крутіші" за російські

Додамо, 26 серпня українські військові здійснили успішний запуск нової ракети.