Його звинувачують у двох статтях – умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю, а також умисному знищенні та пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, вибуху, що спричинило тяжкі наслідки.

До теми Перерізав горло та вирізав серце: пожежу в Білогородці влаштували заради приховання вбивства 18+

Мешканцю Білогородку висунули підозру

За даними слідства, мешканець села Білогородки, щоб приховати вбивство, намагався знищити сліди злочину підпалом.

Тому 21 червня в результаті вибуху в багатоквартирному будинку розпочалася пожежа. Через неї постраждало 8 осіб. Ба більше, у квартирі, де стався вибух, виявили тіло чоловіка.

Розслідування встановило, що смерть загиблого настала не внаслідок вибуху чи пожежі – йому перерізали горло та завдали численні удари ножем у груди, вирізали серце і частину легенів,
– кажуть в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці затримали підозрюваного 22 червня. Однак йому ще мають обрати запобіжний захід. Слідчі продовжують збирати докази та встановлювати обставини злочину.

Трагедія в Білогородці: коротко

  • 21 червня у селі Білогородка, що на Київщині, в 5-поверховому будинку стався вибух, який призвів до пожежі.
  • Вогнем охопило 3, 4 та 5, а також покрівлю. Руйнувань опорних конструкцій немає. Пожежу загасили.
  • Через неї постраждало 8 людей – серед них 13-річна дівчинка. Також рятувальники вивели на свіже повітря 40 мешканців будинку.
  • Попереднього говорили, що інцидент трапився через вибух газового котла чи детонацію боєприпасів.
  • Згодом у квартирі, де трапився вибух, знайшли тіло чоловіка. Криміналісти та експерти з'ясували, що на тілі померлого у квартирі, де сталася пожежа, були сліди насильницької смерті.