За словами голови держави, Україна веде переговори з країнами-партнерами про фундаментальне будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги. Вартість реалізації такого проєкту – близько 3 мільярдів доларів.

Дивіться також Через масштабний ремонт: у Києві на Кільцевій дорозі змінили організацію руху – відео

Президент запевнив, що навіть без партнерської допомоги Україна впорається з будівництвом, але це буде складно.

200 кілометрів дороги з мостами

Зеленський стверджує, що під час офіційних зустрічей з представниками Катару обговорювалися питання залучення інвестицій у будівництво метро та залізниці.

Хочеться побудувати фундаментальну, Київську окружну дорогу – там 200 км, з мостами... Дуже кошторисна робота, десь близько 3 млрд доларів. Тому Україні буде дуже складно це зробити, хоча ми це зробимо в будь-якому випадку. Але краще мати партнерів,
– підкреслив президент.

Дивіться відео з коментарем Зеленського щодо зустрічей в Катарі:

Закінчення будівництва окружної дороги мають розпочати підрядники вже незабаром. "Укравтодор" планує найближчим часом оголосити тендер на виконання робіт.

Згідно з планом, Велика кільцева дорога має поєднати 6 трас українського рівня. Це дасть змогу водіям їхати повз столицю, та виїжджати на фактично всі важливі для держави траси. Крім того, частиною окружної буде міст через Дніпро, який побудують поблизу з селом Українка на Правому березі, та на ділянці Бориспільського району без населених пунктів.