Про роботу медзакладів у Києві розповів на брифінгу мер міста Віталій Кличко.

Зверніть увагу COVID-19 у Києві: захворіли вже 294 людей

Хочу вас запевнити, що всі лікарні та поліклініки у Києві працюють у штатному режимі,
– зазначив Кличко.

Однак у місті дотримуються порад ВООЗ та МОЗ. Лікарням рекомендували скасувати планові операції. Їх роблять лише в екстрених випадках.

Мер Києва зазначив, що столиці вистачає лікарів. Зокрема, у місті працюють 270 лікарів-інфекціоністів, а також понад 2 тисячі лікарів швидкої допомоги. Щодня вони здійснюють майже 1 тисячу 100 викликів, серед яких приблизно 60 – пов’язані з підозрою на коронавірус.

Кличко також наголосив, що у місті знизилася кількість захворювань на ГРВІ та грип. У порівнянні з кінцем березня зафіксували на 65% менше випадків. Міський голова пояснює таку позитивну тенденцію обмежувальними карантинними заходами.

"Минулого тижня захворіли приблизно 3 тисячі дітей та понад 4,8 тисячі дорослих, госпіталізували 45 людей, серед яких 41 – діти", – додав Кличко. Відсоток хворих на грип та ГРВІ з кожним днем продовжує знижуватися.

До слова, станом на 8 квітня в Україні зафіксували 1 тисячу 668 випадків зараження коронавірусом. Померли 52 людини, одужали – 35.

Як не захворіти на коронавірус
Як не захворіти на коронавірус / Інфографіка 24 Каналу

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я