Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

Вранці 8 лютого в офіс бізнес-центру "Гулівер" прийшли з обшуками силовики. На одному з поверхів цього бізнес-центру розташована редакція газети "Вести", однойменного сайту та радіо.

В Нацагентстві зазначили, що передача йому згаданих приміщень була здійснена на виконання ухвали слідчого судді Печерського райсуду Києва від 28 вересня 2017 року. Наразі Нацагентство фактично передало ці приміщення в управління компанії-управителю, відповідно до укладеного договору управління майном.

Читайте також: Популяризація воїнів Путіна та пропаганда проти Євромайдану: Нацрада взялася за відомий канал

Національне агентство наголошує, що наразі єдиним законним власником зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі вказаного договору управління майном. Відповідно, всі перешкоди такому управлінню є незаконними та порушують як права компанії-управителя, так і зазначене рішення слідчого судді, що є кримінально караним діянням,
– наголошується у повідомленні відомства.

Водночас там зазначили, що компанія-управитель на підставі вказаного договору уповноважена передавати зазначені приміщення в оплатне користування всім охочим.

"Відповідно, особи, які займали вказані приміщення до їх фактичного передання компанії-управителю, мають змогу оперативно укласти з нею відповідний договір оренди, що дозволить їм перебувати там на законних підставах", – пояснили в Нацагентстві.

У відомстві також наголосили, що воно діє виключно в правовому полі. На сьогодні всі рішення суду щодо передачі приміщень у "Гулівері" в управління Нацагентства є чинними, і, відповідно до вимог законодавства, обов’язковими до виконання всіма без виключення особами.

Нагадаємо, що це не перші обшуки в офісі холдингу "Вести". Так, 14 липня 2017 року у приміщеннях "Гуліверу" проводились обшуки у справі екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. За даними військової прокуратури, Клименкові та його родині належать кілька поверхів "Гуліверу".

"Вести" – українська щоденна російськомовна газета, а також однойменні радіо та інтернет-видання. Цей холдинг критикують за проросійську позицію та ведення антиукраїнської пропаганди. "Вести" входить до холдингу "Мультимедіа інвест груп". Холдинг формально належав Ігорю Гужві, він його розбудовував на кредитні гроші. Однак походження цих коштів – не з'ясоване. Наприкінці 2014 року у ЗМІ з'явилась версія про те, що холдинг фінансує Олександр Клименко.