Перукар Дмитро Верховецький безкоштовно стриже на вулиці тих, хто не може собі дозволити відвідати перукаря. Для цього у нього окремий кейс з усім необхідним - від машинки до рукавичок та тальку.

Пенсіонер Олег останній раз стригся 2 місяці тому. Щоб зекономити, їздив на інший кінець міста, бо там знижки. Сьогоднішній пропозиції підстригтись та поголитись безкоштовно він приємно здивований. Із зачіскою теж визначився.

До побажань майстер прислуховується та радить як буде краще. Також голить і дає поради як доглядати за собою. Замість дзеркала робить фото на телефон.

За декілька хвилин вже збирається черга за безкоштовною послугою. Серед охочих і жінки, але за них Дмитро не береться, бо спеціалізується лише на чоловічих зачісках.

Волонтерський перукарський рух зараз діє по всьому світу. Найбільш популярний в інтернеті колишній наркозалежний австралієць Назір Собхані. Але Дмитра Верховецького надихнули американці, які започаткували такий рух ще у минулому сторіччі. Вже другий місяць він знаходить хоча б один день на тиждень для благодійності. Не обходиться і без зворушливих історій. Наприклад цього ж разу один з клієнтів віддячив яблуком з власного саду.

На вокзалі охоронці намагаються виганяти. А от поліція ставиться досить лояльно. Вони підходять і запитують, чи не потрібна допомога і просять просто прибрати після себе волосся,
— каже перукар.

Дмитро робить зачіски виключно малозабезпеченим. Якщо він бачить, що людина може дозволити собі візит до перукарні, то відмовляє.

Один такий вихід обходиться Дмитру до 50 гривень. Перехожі інколи пропонують матеріальну допомогу, але він відмовляється.