Дводенний "Арт-Вікенд Галагани" стартував сьогодні в Києві. Програма розпочалась із майстеркласів для малечі. Діти мали змогу отримати уроки з живопису, іконопису та гончарного ремесла від справжніх професіоналів.

"Має певну розважальну функцію і показує, що існують у нас в Україні ремесла. Це можливість дати дітям зробити такі сувенірні форми, які є зменшеними копіями традиційних форм України", – розповів викладач Державної художньої середньої школа ім. Т. Шевченка Іван Бобков.

"Арт-Вікенд Галагани" організовують місцеві жителі. До акції може долучитися кожен охочий. Це не перша акція, яку я намагаюся провести в тому районі, де я народився і виріс. Я з впевненістю можу сказати, що беруться робити щось власними руками, кожного разу збільшується в рази,
– зазначив Сергій Харчук, депутат Київради з фракції "Об’єднання "Самопоміч".

До мистецької акції долучилися визнані українські та іноземні художники, зокрема з Польщі. В рамках "Арт-Вікенду Галагани" вони перевтілять сірі будівлі трансформаторних підстанцій на справжні арт-об'єкти.

"Мені подобаються нові виклики, мені подобаються нові можливості, які очевидно розкриються після того, як я зроблю свою роботу тут. Де є мистецтво, де є якась дотичність до мистецтва, в більшості випадків, це є добре. Мистецтво – це є фактично концентроване добро", – сказав український художник Сергій Савченко.

Під час арт-вікенду відбудуться публічні дискусії, театральні та поетичні читання, а також музичний концерт.

"Ми можемо щось робити, і то що я можу – це долучитись до музичної програми, оскільки я професійний музикант я можу ділиться досвідом", – розповів джазовий саксофоніст Євген Гольцов.

Організатор "Арт-вікенду" Сергій Харчук стверджує, що це одна з багатьох акцій у мікрорайоні. Наступну анонсують уже за два тижні.