Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на адвоката журналістки Владислава Грищенка.

За його словами, Ахмет разом з 9-річним сином проживають у Києві менше року і просять про політичний притулок в Україні.

Читайте також: Невідомі почали стеження за українським журналістом, який опублікував резонансне розслідування

Близько 18:00 в квартирі Жанари Ахмет вимкнули світло. Коли вона вийшла в коридор подивитись, що сталося (бо в усьому будинку світло було), до неї підійшли двоє людей в цивільному. Вони назвалися співробітниками української поліції, при цьому документи не показали,
– розповів Грищенко.

За його словами, Ахмет припускає, що це були працівники правоохоронних органів Казахстану. Журналістка викликала охорону житлового комплексу і зажадала викликати поліцію. Після прибуття на місце поліцейських, люди в цивільному зникли.

"Співробітникам Нацполіції надійшла інформація, що нібито за цією адресою живе людина, яка ховається від правоохоронних органів Казахстану і перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу", – зазначив адвокат.

Грищенко додав, що інформацію про те, в якій справі і коли Ахмет була оголошена в розшук, захисту не надали.

Додамо, що Жанара Ахмет була змушена втекти в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині проти журналістки порушили кілька справ, які вона сама вважає політично мотивованими.