Про це на своїй сторінці у Facebook розповів сам відвідувач – громадський активіст, заступник голови "За україномовний Київ" Андрій Смолій.

Читайте також: Де утискають російськомовне населення в Україні: заява Волкера

"Під'їжджаємо до Макдрайву на Осокорках. Обслуговують російською. Такого ще не чув за всі роки життя. Мак і московською? Хлопець видає їжу. Питаю його: "Чому обслуговування російською?". Він: "Я нє абязан. Па канстітуциі я магу гаваріть как хачу", – йдеться у повідомленні.

На зауваження про те, що в Україні є лише одна державна мова, хлопець сказав "харашо" та ще декілька слів українською. Як зазначає Смолій у своєму дописі, далі підійшов адміністратор McDonald's та російською зазначив, що хлопець з Донецької області та не знає української мови.

– Ви в якій країні працюєте? В Україні чи в країні-окупанті? – Я с Маріупаля. І вапщє у мєня мама в расіі живьот. – Книгу скарг давайте. – Да пажалуста,
– переповів громадський активіст у своєму дописі.

За його словами, потім він написав заяву в книгу скарг та підійшов з нею до віконечка, ввімкнувши камеру. Після цього адміністратор вийшов до нього на вулицю. На відео можна почути, як активіст наголошує на тому, що обслуговування має проводитися державною мовою, аргументуючи це українським законодавством. Адміністратор майже не сперечається та у свою чергу стверджує, що вони намагаються вчити персонал української. Проте сам він володіє нею настільки погано, що вважає ліпшим говорити російською. Окрім цього, він на камеру вирішив продекламувати вірш, як доказ того, що, мовляв, з повагою ставиться до української мови "Я украинец до седьмых колен...".

Відео про мовний скандал у МакДональдсі: адміністратор декламує вірш