Про це було оголошено у вечірньому випуску новин російського пропагандистського каналу.

Причиною такого рішення назвали відмову України впустити для участі у конкурсі російську співачку Юлію Самойлову, яку у червні 2015-го виступала з концертом в окупованому Криму.

Читайте також: У Гройсмана пояснили, за якої умови дозволять Росії взяти участь у Євробаченні

Як пише "Дождь", російський телеканал отримав листа від Європейської мовної спілки, в якому організація визнала, що не змогла врегулювати питання про участь Самойлової у пісенному конкурсі в Києві, оскільки рішення про заборону в’їзду російській співачці приймала Служба безпеки України.

На "Першому каналі" нарікають, що вважають таке рішення української сторони "спробою політизувати конкурс".

У Росії підтвердили, що отримали пропозицію віддаленої участі Самойлової чи заміну її на іншого артиста, який не порушував українського законодавства, але від обох варіантів відмовились.

Варіант заміни Юлії Самойлової на іншого виконавця, на наш погляд, навіть не може розглядатися. У ситуації, що склалася, Перший канал не вважає можливим транслювати конкурс Євробачення-2017,
– йдеться в заяві телеканалу.

Раніше ще один російський мовник ВГТРК, який є членом Європейської мовної спілки, також відмовився транслювати пісенний конкурс Євробачення-2017, що пройде в Києві.

Читайте також: Росія навіть не планувала їхати на Євробачення, – політик вказав на цікаву деталь

24 Канал – національний медіапартнер Євробачення-2017

Нагадаємо, представниці Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойловій заборонили в’їзд на територію України через те, що вона виступала в окупованому Криму.

Пісенний конкурс Євробачення-2017 пройде у травні у Міжнародному виставковому центрі у Києві. Церемонія відкриття відбудеться 7 травня, перший та другий півфінали заплановані на 9 та 11 травня, а фінал – 13 травня.

Україну на конкурсі представлятиме група O.Torvald з піснею Time.