Син Володимира Драгана навчається у четвертому класі. Коли хлопчик пішов у школу, батько зрозумів, що сімейний бюджет збідніє. Гроші на потреби гімназії здавали постійно. Не десятками гривень, а сотнями на місяць.

Читайте також: "Щоб ви всі потонули в цьому туалеті": у мережі показали шкільну вбиральню за мільйон

Однак, що за них купують ніхто не звітував. Тож разом з іншими батьками Володимир вирішив взяти ініціативу у свої руки. Створили фонд і самі контролюють витрати.

"З початку існування фонду, а це кінець січня 2017 року, люди зібрали 150 тисяч гривень, 50 тисяч з чимось тисяч зараз залишилось", – зазначив голова батьківського фонду Володимир.

Однак, навіть це остаточно подолати корупцію у навчальному закладі не допомогло.

Батьків фактично змушують. Батьки повинні доплачувати прибиральникам зі своєї кишені за прибирання класів. Крім цього, існують проблеми платних так званих "безкоштовних" гуртків. Тому що гуртки, секції спортивні оплачують батьки,
– заявив член правління батьківського фонду Олександр Крикунов.

За словами батьків суми так званих добровільних внесків величезні. Якщо кожен із 1000 учнів здасть по 100 грн, це вже 100 тисяч. Але ж є ще й бюджетні кошти. На що їх витрачають часто не зрозуміло. Гімназія про це не звітує.

У адміністрації від коментарів відмовляються.

Щоб громадськість знала на що витрачають школи, навчальні заклади зобов'язали оприлюднити фінансові звіти. Згідно з новим Законом "Про освіту" прозвітувати мають до 1 грудня.

А от чи зраділи таким новаціям дирекції шкіл – дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, в Україні ліквідують усі спеціалізовані школи. Учні, які вчаться у таких закладах, ще закінчать навчання за старою програмою. Однак майбутні першокласники вже підуть до звичайних шкіл за місцем реєстрації і без вступних конкурсів.