Про це він заявив під час засідання уряду відповідаючи на прохання нардепа Олексія Гончаренка про відновлення роботи метро.

Також на тему: У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації, на черзі – Київ

За словами народного обранця, через закриття підземного транспорту в Києві почався транспортний колапс.

Нині всі маршрутки та автобуси переповнені, умови для передачі вірусу надзвичайно сприятливі. В метро набагато простіше забезпечити боротьбу з коронавірусом: інший простір, система вентиляції. Крім того тисячі людей, які забезпечують діяльність міста та медики не можуть доїхати на свою роботу. На мою думку це стосується не тільки Києва, але й Харкова та Дніпра,
– заявив Гончаренко

Шмигаль відповів Гончаренку, що закриття метро – один із головних кроків для збереження здоров’я і в багатьох випадках життя людей.

Наше завдання – призвести до максимальної самоізоляції людей вдома. Кожного дня метро перевозить близько 2 мільйонів громадян. Якщо не зупинити метро, ці люди захворіють – це буде ціна. Рішення уряду залишається незмінним – метро має бути закрите,
– наголосив Шмигаль.

За його словами, Британія і Іспанія які обмежили роботу метро, але не зупинили його, на сьогодні мають найбільші темпи зростання хвороби.

Обмеження через коронавірус
Які обмеження пропонують українцям через коронавірус / Інфографіка 24 каналу