Як стало відомо виданню "Вести", у результаті змін будуть введені два види квитків - на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року).

Іншим нововведенням є те, що мінімальна вартість поїздки складе 1,67 грн. Крім того, одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту (крім маршруток).

У випадку змін 5 гривень коштуватиме єдиний проїзний квиток, який дозволить їздити різними видами транспорту не більше 75 хвилин.

Відлік часу починається з моменту активізації квитка: коли пасажир прикладе його до турнікету в метро або до валідатора в наземному транспорті. Якщо на 74 -й хвилині людина встигнете увійти в автобус або метро і прикласти картку, то може їхати далі, не купуючи новий квиток. Коли термін дії квитка закінчиться, то валідатор або турнікет про це повідомляє.

Читайте також: У київському метро хочуть закрити каси для продажу жетонів

Купляючи квитки на кількість поїздок, вартість однієї з них буде залежати від вибраної кількості. Якщо це буде 10 поїздок, то кожна з них коштуватиме 3,5 грн, якщо ж 100 поїздок - то 3,05 грн.

Також з'явиться персоналізований квиток з необмеженою кількістю поїздок - на місяць, три місяці або на рік. При купівлі такого квитка в пункті з продажу вас сфотографують і вже через кілька хвилин видадуть ваш проїзний з фото.