Акція називається "Безкарність вбиває". Відбудеться вона 4 червня о 19 годині по всіх містах України. Активісти закликають людей не бути байдужими та прийти, оскільки вбивство 5-річного Кирила – це трагедія не лише однієї родини, а всього українського суспільства.

Читайте також: Поліцейські вбили 5-річного хлопчика Кирила Тлявова: все, що треба знати про трагедію

"Це про Індила, Врадіївку і Катю Гандзюк. Це про те, що непокаране зло зростає. Це про те, що мусора можуть вбити дитину і їм нічого не буде.
Це про відсутність жодної політичної відповідальності у керівництва відомства і країни. Це про наше з вами виживання", – зазначив активіст Роман Сініцин.

3 червня, коли стало відомо про смерть Кирила, відбулась акція під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві. Обурені протестувальники хотіли дати чітко зрозуміти правоохоронцям, що справу про загибель хлопчика зам’яти не вдасться. Активісти принесли під будівлю дітячі іграшки, свічки, квіти, а на асфальті написати "Вбивці!". На ранок 4 червня цей напис працівники МВС стерти не змогли, тож вирішили залити ще одним шаром асфальту.


Напису "Вбивці!" в МВС позбулися

Що відомо про вбивство хлопчика поліцейськими?У Переяславі-Хмельницькому 31 травня 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови, йому зробили операцію. У дитину стріляли двоє п'яних поліцейських – Володимир Петровець та Іван Приходько. Їх швидко затримали і 4 червня суд обрав обом підозрюваним запобіжний захід – по 60 діб під вартою без права внесення застави.

Підозрювані переконували, що хлопчик прослизнувся і впав. Лікарі ж повідомили, що у дитини був повністю роздроблений череп через кульове проникнення. Витягнути її так і не змогли. Надвечір 3 червня хлопчик помер.

П'яні поліцейські вбили 5-річного хлопчика, дивіться відео: