Річ у тім, що у вбивстві малюка підозрюють правоохоронців. Дитину підстрелили 31 травня, а за декілька днів хлопчик помер у лікарні. Справа відразу ж набула розголосу. Через те що до вбивства дитини можуть бути причетні правоохоронці, у відставку 4 червня подав керівник поліції Київської області Дмитро Ценов. Заміну йому мали знайти до 28 червня. Проте призначення нового керівника відбулося аж тепер.

До теми: Зброю, з якої вбили 5-річного Кирила Тлявова, досі не знайшли, – слідство

Очолив поліцію Київської області Андрій Нєбитов. До цього він обіймав посаду заступника начальника обласного управління поліції. Рішення про призначення Нєбитова прийняли після завершення службового розслідування за фактом трагічної загибелі дитини у Переяславі-Хмельницькому.

Андрій Нєбитов поліція Нацполіція правоохоронці
Андрій Нєбитов – новий очільник Нацполіції Київщини/ прес-служба Національної поліції

Так, за результатами поліцейського розслідування, до відповідальності притягнули 12 працівників поліції. З них – 6 керівників районного відділу поліції звільнені з посад.

Важливо! 17 липня стало відомо також про нового підозрюваного у справі. Так, третій підозрюваний був присутнім при стрільбі і так само стріляв. ДБР встановила усіх, хто був присутній під час інциденту. Там було 4 особи, 2 – правоохоронці, 2 – цивільні особи. Одному із цивільних 17 липня оголосили підозру, він повнолітній.

Що відомо про вбивство 5-річного Кирила Тлявова? У Переяславі-Хмельницькому 31 травня 5-річний хлопчик Кирило Тлявов потрапив до реанімації з пораненням голови. Батьки знайшли його на вулиці в крові. Правоохоронці переконували, що хлопчик підсковзнувся і впав. Дитині зробили операцію, а медики шокували заявою – травма мала ознаки вогнепального поранення. Ввечері 3 червня хлопчик помер у лікарні.

Під підозру у вчиненні злочину потрапили 2 поліцейських, які на той момент були п’яними.
Мовиться про старшого сержанта Володимира Петровця та лейтенанта Івана Приходька. Слідчі не виключають, що застрелити маленького Кирила міг і 14-річний син підозрюваного Петровця. Їм 4 червня обрали запобіжний захід – 60 днів без права внесення застави. За статтею про умисне вбивство малолітньої дитини обом правоохоронцям загрожує від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Що відомо про вбивство 5-річного Кирила Тлявова: дивіться відео