Впродовж дня на її тіло очікували в Ісламському культурному центрі у Києві для проведення короткої церемонії прощання за мусульманським обрядом.

Читайте також: Вбивство Аміни Окуєвої: все, що потрібно знати про смертельний напад

Проте, як стало відомо, ввечері вівторка сім'я Аміни вирішила її поховати без публічної церемонії.

Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман УММА Саїд Ісмагілов, пише "Радіо Свобода".

Ми готувалися, чекали, що її привезуть для проведення церемонії, але тільки що подзвонив Адам Осмаєв і сказав, що вирішили ховати без сторонніх,
– сказав журналістам Ісмагілов.

За словами Осмаєва, де відбуватиметься поминальна молитва та похорон Окуєвої за мусульманським обрядом рідні загиблої вирішили не розголошувати з міркувань безпеки – щоб запобігти можливому теракту під час церемонії.

Священносулжителі Ісламського культурного центру пояснюють, що навіть якщо тіло Окуєвої привезуть, то церемонія прощання не буде масовою - це буде коротка поминальна молитва, яка триває не більше 10 хвилин.

Ввечері 30 жовтня невідомі розстріляли авто, у якому їхала Аміна Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. Інцидент стався на залізничному переїзді біля селища Глеваха під Києвом. Аміна Окуєва померла від отриманих поранень на місці, Осмаєва поранено. Поліція розслідує вбивство Аміни Окуєвої як замовне.