На сайті ГПУ оприлюднили результати атестації прокурорів за підсумками проведення кадровими комісіями співбесід 19 грудня 2019 року. У списку є й Лукашенко Олександр. Поблизу прізвища зазначено "неуспішно".

До теми! Справа Павла Шеремета: чим відрізняється розслідування журналістів і МВС

лукашенко олександр прокурор
Лукашенко Олександр не пройшов переатестацію/ Скріншот з сайту ГПУ

Згодом у Генпрокуратурі пояснили, що 20 грудня вони оновили групу прокурорів, які займаються справою щодо вбивства Павла Шеремета. Процесуальний нагляд у цьому провадженні забезпечує група прокурорів у складі 6 працівників Генеральної прокуратури України.

Щодо Лукашенка, то 19 грудня 2019 року п’ята кадрова комісія ухвалила рішення про неуспішне проходження атестації за результатами співбесіди через невідповідність вимогам професійної етики та доброчесності.

Як переконує у своєму фейсбуці Костянтин Татарченко, адвокат підозрюваного Андрія Антоненка, без підпису прокурора "нічого би не було" (затримання та оголошення його клієнту підозри – 24 канал)

Крім того, Татарченко оприлюднив текст підозри Антоненку, підписаний Лукашенком.

лукашенко вбивство шеремета підозра прокурор документ
Лукашенко підписав підозри у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета/ Фото з фейсбук-сторінки Костянтин Татарченко

Розслідування про Олександра Лукашенка: що відомоУ 2017 році проєкт PROSUD опублікував резонансне розслідування про начальника управління нагляду ГПУ за додержанням законів Національною поліцією Олександра Лукашенка. Він спромігся придбати квартиру у Києві за 5 гривень, а його дружина – будинок на майже 300 метрів квадратних за 10 тисяч гривень.

До речі: Сергій Вовк: скандали та гучні справи судді, який посадив під варту Антоненка й Кузьменко

Довідка. Російсько-український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху його авто, в якому їхав. Зазначимо, що саме авто належало Олені Притулі – цивільний дружині журналіста та керівниці видання "Українська правда".

На сьогодні слідство відкинуло всі версії скоєння злочину, окрім "вбивства з метою дестабілізації ситуації у країні шляхом ліквідації відомої особи".

Список підозрюваних у вбивстві Шеремета:

  1. Яна Дугарь – бойовий медик 25 повітряно-десантної бригади. Нібито вела фотозйомку в межах підготовки вбивства Шеремета та зберігала у себе зброю;
  2. Юлія Кузьменко – волонтерка і військовий медик. Нібито закладала вибухівку під авто Шеремета;
  3. Андрій Антоненко – ветеран війни на Донбасі, боєць Сил спецоперацій, музикант. Нібито закладав вибухівку під авто Шеремета;
  4. Владислав Грищенко – ветеран війни на Донбасі з позивним "Буча". Підозрюють в іншій справі – підготовці вбивства Михайла Чекурака на Прикарпатті, яке так і не відбулося;
  5. Інна Грищенко – його дружина, військова з позивним "Пума". Підозрюють в іншій справі – підготовці вбивства Михайла Чекурака на Прикарпатті, яке так і не відбулося.

підозрювані у вбивстві Шеремета імена Кузьменко Дугарь Антоненко
Підозрювані у вбивстві Шеремета / Інфографіка 24 каналу

Головне про підозрюваних у справі Шеремета: дивіться відео