Про це свідчать дані Державного реєстру виборців станом на 15 квітня. Кількість виборців, що змінювали місце голосування, різко збільшувалась кожного дня.

Читайте також: Що обіцяють кандидати Порошенко та Зеленський: порівняння програм

Найбільша кількість виборців хоче проголосувати на дільницях у Києві – 55 308 громадян. Окрім того, багато українців обрали місцем голосування Київську область – 29 544 особи, Харківську – 25 950 осіб, Львівську – 23 020 осіб та Одеську – 21 648 осіб.

Серед виборців анексованого Криму місце голосування змінили 4 884 українці, з окупованої Донецької області – 58 968 виборців, а з Луганської – 29 784 виборці.

Ще 4005 українців виявили бажання голосувати поза межами України на закордонних виборчих дільницях.

Тому, загалом можливістю тимчасово змінити місце голосування за тиждень, з 7 по 15 квітня, скористалися 325 тисячі 604 виборці.


Як українці змінювали місце голосування на виборах

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук зауважила, що українці активніше змінювали місце голосування перед другим туром виборів. Так, кількість громадян, які перереєструвалися, зросла на 9 879 осіб порівняно з першим туром.

Як проголосувати не за місцем прописки:

  1. Перевірте, чи ви є у реєстрі виборців.
  2. З паспортом громадянина України особисто прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців. Там потрібно буде подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою бажаєте проголосувати.
  3. Разом із паспортом принести до відділу ведення Державного реєстру виборців документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. Такими документами може бути: довідка про відрядження, з місця навчання, договір найму (оренди) житла, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій тощо. Список не є вичерпним. Підставою для тимчасової зміни місця голосування може бути, наприклад, і проживання у своїх родичів (при підтвердженні родинних зав'язків).


Як змінити місце голосування на виборах