Оперативну інформацію про ліквідацію наслідків вибуху в Києві опублікувала Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Важливо Потужний вибух у Києві на Позняках: загинули 5 осіб – останні новини

За час проведення рятувальної операції до неї залучили кілька сотень людей. Лише в останній день – понад 200 осіб, з яких 103 рятувальників.

Їм вдалося розібрати частину завалів п'ятого, шостого, сьомого й восьмого поверхів будівлі. При цьому рятувальникам доводилося працювати в умовах, коли міг трапитися ще один обвал.

У ході операції рятувальники евакуювали з будинку 23 людей, а ще трьох деблокували з-під завалів. На жаль, рятувальники також дістали й тіла 5 жертв трагедії. Операція завершилася о 14 годині 23 червня.

Втім, як пояснили в ДСНС у коментарі 24 каналі, одразу ж не припиняли рятувальну операцію, оскільки під завалами могли бути ще жертви, про яких не було відомо одразу.

Рятувальна операція на Позняках: дивіться відео

вибух на Позняках
Рятувальник у руїнах будинку на Позняках у Києві / фото ДСНС

Вибух на Позняках у Києві: коротко про головне

  • Трагедія трапилася близько 10 ранку в неділю, 21 червня. Внаслідок вибуху з 5 по 8 поверхи будинку були пошкоджені.
  • Через вибух загинули 5 людей. З них троє члени однієї сім'ї Недашковських. Вижили лише молодша дочка Анастасія.
  • Мешканці будинку, де трапився вибух, розповіли, що за кілька днів до вибуху до них приходили комунальники й щось "ремонтували". Після цього в будинку пахло газом.
  • Поліція вже відкрила кримінальну справу через вибух у будинку, винуватців шукають. Тим часом мешканців будинку обіцяють забезпечити житлом до зими.