Раніше сайт "24" повідомляв, що увечері 27 квітня у Дарницькому районі Києва вибухнув автомобіль, внаслідок чого загинув один чоловік і ще один отримав травми. Згодом стало відомо, що загиблий – журналіст Віталій Кукса, який, зокрема, служив на Донбасі.

Читайте також: Пасажира було не врятувати: свідки вибуху авто у Києві розповіли деталі

Віталієві Куксі було 45 років, на Донбасі він служив зв'язківцем і багато писав про військову техніку, пише ТСН.

Крім того, як переконує його бойовий побратим Олег Халупський, чоловік умів поводитися зі зброєю, знав усі ризики поводження з гранатами, відтак, на його думку, твердження, що трагедія трапилася через необережність, а за попередніми даними, граната розірвалася саме в його руках, є неправильним.

"Те, що Віталік не став би гратись з гранатою – це факт. Він був дуже далеким від гранати. Міг користуватись, знав, що це таке, але гратися він би не став", – підкреслює Халупський.

У зв’язку з вищевикладеним товариш загиблого, як і інші друзі, схиляються до версії про вбивство журналіста.

Також стало відомо, що тоді за кермом авто перебував 24-річний Андрій Сіроштан, який є хлопцем доньки Кукси. Нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук після інциденту, зокрема. зазначав, що вибух стався через сімейні розбірки між вітчимом і пасинком. Але цю версію спростовують друзі загиблого, натомість у поліції її ще досі не підтвердили.

Так, друг Кукси Сергій Супрун відкидає будь-які сімейні сварки із застосуванням гранати та розповідає, що близькі помітили зміни в поведінці Віталія. За його словами, за кілька днів до інциденту журналіст змінив водія та видалив свою сторінку в соцмережі.

"Віталіка забирала та завозила Лариса безпосередньо з роботи. І він за кілька днів попросив, щоби його забирав і завозив хтось інший. І ось кимось іншим виявився Андрій", – розповів він.

Читайте також: З'явилося відео нападу та побиття Мустафи Найєма: нові деталі інциденту

"Іще в день інциденту лунала думка, що гранату в салон авто могли закинути. Тим часом поліція максимально засекретила розслідування вибуху. Наразі відомо, що потерпілий отямився, і його допитали, він перебуває у лікарні, стан його – критичний. Вхід до його палати охороняють. Також родичі письмово попередили лікарів про відповідальність за поширення будь-яких відомостей, тож медики ніякої інформації не надають", – резюмується у матеріалі.

Додамо, що прощання із Віталієм Куксою пройшло без музики та військової шани, поряд були мати, дружина та діти, а церемонія відбулася у київському колумбарії.

Нагадаємо, наразі поліція розглядає дві версії вибуху гранати в автомобілі у Дарницькому районі. За словами правоохоронців, це замах на вбивство двох осіб, а відтак хтось закинув гранату в автомобіль, та необережне поводження із боєприпасом.