Удень 21 лютого на полігоні у Київській області внаслідок вибуху невідомого предмета травмувалися двоє військових. Відтак, їх доправили до військового госпіталя та надали медичну допомогу.

Читайте також: Вибух гранати в Маріуполі: один із загиблих – підозрюваний у штурмі військової частини

У військовій прокуратурі Центрального регіону України, зі свого боку, повідомили, що це був несанкціонований вибух гранати, а сама подія трапилася під час проведення навчань близько 15:30 21 лютого.

У підсумку двоє солдат строкової служби військової частини А2167 зазнали тілесних ушкоджень. Їх було доправлено до військового госпіталю у Білій Церкві з осколковими пораненнями.

Наразі військова прокуратура проводить першочергові слідчі дії. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення".

На місці працювали прокурор військової прокуратури Білоцерківського гарнізону Центрального регіону, слідчий Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, та спеціалісти вибухотехнічної служби Нацполіції Київщини.

Це вже не вперше трапляються несанкціоновані вибухи, внаслідок яких поранень зазнають українські солдати. Востаннє подібне трапилося наприкінці грудня 2018 року. Тоді в одній із військових частин, підпорядкованих оперативному командуванню "Південь", стався розрив котла в котельні. У результаті один військовий отримав опіки та численні травми. Крім того, у листопаді внаслідок детонації артилерійського снаряду на полігоні у Рівненській області легке поранення отримав військовий 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

Варто згадати й численні вибухи мінометів "Молот", які з 2016 року траплялися у різних куточках України. Торік найрезонанснішими були інциденти у 72-й бригаді наприкінці вересня, коли зазнали поранення троє українських військовослужбовців, і на Рівненському загальновійськовому полігоні у липні, коли загинули три воїна та ще дев’ять було поранено.