Зокрема й сама компанія Burger King. Фотографію вивіски оприлюднив у фейсбуці ресторатор Ігор Сухомлин.

До теми про фастфуди У Києві розкрили секрет нової страви Kyiv Pie: яка вона на смак

Як народжуються чутки

Вивіска з'явилась на будівлі Arena City на місці колишнього закладу "Євразія". Там написано – "soon" (скоро) й зазначається дата – 17.04.2021.

В мережі почали ширитись чутки – начебто в Україні нарешті відкриють перший ресторан Burger King, який вважають головним конкурентом мережі McDonald's. Втім, це не так.

Знову жарти

У 2017 році деякі ЗМІ поширювали новину про відкриття Burger King у Києві, а у 2020 році в Одесі – тоді це були просто жарти на 1 квітня.

Пояснення

Цього разу у такий спосіб намагаються рекламувати лекцію маркетингового директора Burger King Фернандо Мачадо, яка відбудеться 17 квітня. Він сам затвердив ідею перетворити київську вітрину на афішу лекції про рекламу.

Інформацію про лекцію у коментарі 24 каналу вже підтвердила онлайн-школа SKVOT. Вони є одним із організаторів заходу.

Аби привернути увагу українців до постаті Мачадо, організатори події перетворили одну зі столичних вітрин на афішу. Анонс лекції створено в дусі рекламних кампаній Burger King, які часто використовують нестандартні канали комунікації,
– розповіли у SKVOT.

За їхніми словами, приміщення для рекламної кампанії надав київський ресторатор Ігор Сухомлин. Власне він першим у мережі й поділився фотографією вітрини.

Хто такий Фернандо Мачадо?

Він понад 7 років очолює комунікації Burger King. За всю 25-річну кар'єру в його портфоліо налічується 160 каннських левів та звання одного з найвпливовіших маркетологів світу за версією Forbes.

На лекції в Києві він розповість, як створювати глобальні креативні кампанії та по-справжньому бути сміливими в комунікаціях.

Відкриття таки можливе

Цікаво, що в англомовній Вікіпедії на сторінці Burger King зазначається, що в Україні планують таки відкрити ресторан у квітні 2021 року. Але варто підкреслити, що цей сайт не є надійним джерелом інформації – будь-хто може його редагувати. Втім, сторінки таких великих компаній модеруються доволі пильно.

Скриншот сторінки Burger King у Вікіпедії