Сінний критий ринок у Києві збудували у 1950 роках. Його закрили на реконструкцію у 2005 році, а за рік незаконно знесли. Два роки тому на цій території почали будівництво багатоповерхівок. З тих пір навколо історії вирують скандали – землю намагаються відстояти.

"Міністерство культури злочинним чином просто погодило проект будівництва кількох величезних висоток, які були збудовані в історичному центрі з грубими порушеннями законодавства, а також інших будівельних норм, котрі регулюють щільність квадратного метра на кілометр, скажімо, міського простору", – зазначив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко.

Читайте також: Як київські чиновники захищають інтереси незаконних забудовників: розслідування журналістів

Активісти провели акцію протесту проти будівництва багатоповерхівок та озвучили вимоги.

По-перше, все це має бути припинено. По-друге, повинні бути змінені граничні параметри цього будівництва. Ми не вимагаємо ні в кого повного скасування, повного руйнування цього житлового комплексу, вимагаємо зупинки будівництва, ми вимагаємо розслідування з цього приводу,
– заявила громадський активіст Юлія Нікітіна.

Щоби припинили будівництво, народні депутати збиралися встановити бетонні блоки з наметами біля паркану. Але проти них виступили чоловіки, які представилися охороною об'єкту. Заспокоїв натовп міський голова Києва Віталій Кличко. Він заявив: якщо забудовник сам не демонтує паркан, то це зроблять працівники благоустрою.

Читайте також: Якими статками володіють одіозні прокурори Закарпаття: резонансне розслідування

"Три дні є у власника для того, щоб прибрати паркан. Якщо він не прибере, працівники благоустрою прийдуть і загорожа буде демонтована", – повідомив Віталій Кличко.

В п'ятницю активісти збираються знову завітати на місце будівництва. Якщо паркан не буде демонтований, вони, як і обіцяли, встановлять біля нього бетонні блоки.