Вбивство Шеремета може бути пов'язане з хресною ходою УПЦ МП. Про це телеведучий розповів у коментарі виданню "Гордон".

"У мене навіть думки немає, кому міг нашкодити Павло. Він був чесною і досить нешкідливою людиною. Не виключаю, що ФСБ розгойдує ситуацію перед фінальним акордом хресної ходи УПЦ МП. Ця версія – єдине, що приходить в голову. Можливо, це триватиме до Дня Незалежності. Може, навіть паралельно щось станеться на фронті. Але це все – конспірологія", – сказав Мочанов.

Він додав, що значно більшою була загроза життю відомого журналіста з боку Білорусії, де його відкрито недолюблювали, ніж з боку України.

Мені здається, його в Білорусі недолюблювали набагато більше, ніж хтось в Україні. Вбивство організував явно не хтось з нашої країни, навряд чи він до когось так докопався. Шеремет на політичну ситуацію в Україні не так сильно впливав, щоб його вбивати,
– вважає Олексій.

Читайте також: Націоналісти вирішили не пропускати до Києва ходу московського патріархату, – заява

Редакція 24 Каналу висловлює співчуття рідним та близьким Павла Шеремета.

Нагадаємо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП, стартувала 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині та 9-го – з Почаївської лаври, що на Тернопільщині. 27 липня хресна хода прибуде до столиці.

Як відомо, вранці 20 липня на перетині вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві вибухнув автомобіль, в якому їхав журналіст Павло Шеремет. У мережі з'явилося детальне відео з камер спостереження на перехресті, де був убитий журналіст.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт розповів про чотири версії вбивства журналіста.