Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

Читайте також: Вдова російського депутата Вороненкова Максакова вийшла заміж, – ЗМІ

У четвер, 18 жовтня, група невідомих чоловіків, зламавши двері, проникли у квартиру на бульварі Шевченка у Києві, де проживає вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова. У цей час в приміщенні перебували син Максакової та няня,
– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що люди поводили себе агресивно, виламували двері, міняли замки та вимагали у няні з дитиною покинути квартиру.

"Отримавши повідомлення про захоплення житла, правоохоронці виїхали на місце події. У подальшому дев'ятьох осіб, які брали участь у протиправних діях, доставили до Шевченківського управління поліції", – повідомляють у прокуратурі.

Читайте також: У РФ судитимуть убитого у Києві екс-депутата Вороненкова

Наразі проти цих людей відкрили кримінальне провадження за статтею "Самоправство".

Своєю чергою, політик та оперна діва Марія Максакова дала коментар Starhit щодо нападу на квартиру.

Мені подзвонила няня і повідомила, що в квартиру, де я живу, ламають двері. Прямо зараз двері вже зламані, 15 осіб стоять у коридорі і вимагають збирати речі. Поліцію викликали. Мене не було в цей час в Києві. Я дуже нервую, вже вилітаю,
– зазначила жінка.

Раніше оперна діва розповідала, що їй погрожували. Невідомі наполягали на тому, щоб вона протягом 72-х годин покинула територію України, бо в іншому випадку до неї б застосували певні дії насильницького характеру.

Марія Максакова підозрює, що за останніми неприємними подіями в її житті стоїть колишній начальник Слідчого комітету Одинцовського району Московської області Денис Панаітов. За словами Марії, чоловік вже кілька років переслідує її родину.

Вороненков Максакова
Син Марії Максакової перебував у київській квартирі оперної діви на момент нападу

"Я півтора року судилася з Панаітовим, який вкрав у мене квартиру в Москві. Панаітов втерся в довіру до мого чоловіка Дениса. Наполягав на його переїзді в Україну, говорив, що йому там буде безпечніше. Потім він дав нам ключі від своєї київської квартири і сказав: живіть. При цьому брав непосильно велику оренду – щомісяця 8 тисяч доларів", – розповіла Максакова.

Вороненков Максакова
Марія Максакова та її чоловік Денис Вороненков, якого вбили у Києві у 2017 році

Вона додала, що переписала свою квартиру в Москві в обмін на київську.

В якийсь момент було прийнято рішення, що я перепишу на Панаітова свою квартиру в Москві, а той у відповідь – на мене свою квартиру в Києві. Хоча квартира в Москві в два рази дорожча київської, ми погодилися на такий нерівноцінний обмін. 22 березня 2017 року до Панаітову перейшло право власності на мою московську квартиру, а на наступний день Вороненкова застрелили,
– повідомила оперна діва.

Вона також пояснила, що Панаітов свою частину договору так і не виконав.

Я півтора місяці наполягала на тому, що саме у нього був мотив для вбивства,
– наголосила Максакова.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палац" у Києві вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Виконавцем злочину виявився уродженець Севастополя Павло Паршов.

За даними слідства, вбивство замовив російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін – колишній цивільний чоловік Марії Максакової.