Склад групи

У злочинній групі було 6 осіб. Про це повідомили на сайті МВС.

Важливо Схеми на митниці: половину голів регіональних митниць відправили у відставку

Ця група осіб викрадала нафтопродукти з території військової частини на Київщині. Потім продавали їх на заправках у Васильківському та Білоцерківському районах. До складу групи входили 6 осіб:

  • начальник служби забезпечення військової частини;
  • заступник командира;
  • 4 цивільних осіб.

Організатором був заступника командира. Його затримали в Одесі, де вилучили понад 50 тисяч доларів під час обшуку. Крім того, правоохоронці знайшли 15 тонн пального, яке незаконно вивезели з території військової частини.

мвс
Організатором групи був заступника командира / Фото Нацполіція

Що вони викрадали

Лише впродовж березня – травня 2020 року вони вивезли з військової частини понад 60 тонн пального – дизпалива та бензину – на 1,3 мільйона гривень. За попередніми даними, учасники групи привласнили військове майно на суму понад 10 мільйонів гривень за останні 2 роки.

мвс
Вони викрали понад 60 тонн пального / Фото Нацполіція

Правоохоронці також встановили, що в березні 2020 року заступник командира побив одного зі своїх колишніх партнерів та вимагав в нього 730 тисяч гривень за частку з продажу пального.

Що їм загрожує?

Зараз організатору та 3 учасникам злочинної групи повідомили про підозру за статтями про вимагання, викрадення та привласнення військовослужбовцем майна. Їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі.


Учасникам та організатору вже повідомили про підозру / Фото Нацполіція