Класика минулого століття – кулемет "Максим" – і досі користується неабияким попитом на фронті. Сьогодні ним користуватися вчать резервістів з Києва.

Ці навчання спеціально організували для роти охорони. На полігоні поблизу Білої Церкви солдати відпрацювують стрільбу з пістолетів, автоматів, кулеметів та гранатометів, кидають гранати. Навички необхідні в разі потреби взяти участь у бойових діях.

Багато хто є у підрозділах, хтось за тих чи інших обставин не проходили військову службу, але сьогодні виявили бажання, пройшли відбір і медичну комісію, вступили до підрозділу,
– розповів старший керівник стрільби Віталій Чекаленко.

Перебігом навчань командир роти охорони Дарницького військкомату Богдан Яременко задоволений.

Читайте також: Лоукост по-донбаськи: пекельний рейс із зони АТО

"Спостерігаю, як група високомотивованих людей, самодисциплінованих, на яких не треба тиснути, яких не треба примушувати, на очах перетворюється із групи осіб на злагоджений військовий підрозділ", – зазначив Богдан Яременко.

Окрім військової вправності, солдатів вчать і юридичних тонкощів. Наприклад, в яких випадках правомірно застосовувати зброю.

Попереду у курсантів ще два дні навчань. Наступна фаза – в Києві, де резервістів вчитимуть охороняти державні будівлі, та, в разі потреби, звільняти їх від терористів.