Усі військові — переважно учасники бойових дій на Донбасі. Техніка ж зараз більше потрібна на фронті. На 24 році українці продовжують свою боротьбу за незалежність.

Попри війну на сході, святкові паради потрібні — кажуть ті, що вернулись із фронту. Володимир Марченко рік був на передовій. Воював за місто Щастя.

Парад потрібний був для місцевого населення, щоб люди бачили, що в України є армія, яка готова їх захищати і атмосфера свята повинна була бути в душах людей,
— вважає Марченко.

З промовою виступав Президент. Не обіцяв, що війна скоро закінчиться. Не обнадіював, що мобілізації більше не буде. Перелічив скільки людей воює на фронті. Назвав чисельність вояків, які отримали поранення і тих, хто загинув від рук окупантів. За даними Петра Порошенка — це понад 2000 українських бійців.

Читайте також: Єдності та спільної мети: вітання українських зірок з Днем Незалежності

Майор Леонід Домінюк отримав бойовий прапор з рук Президента для свого Донецького прикордонного загону. Разом із побратимами він зараз захищає Маріуполь. Після свята знову поїде на фронт. Українці запевняють, не віддадуть свою країну нікому.

Автор сюжету — Маріам Оганнисян.