Ошукані інвестори обурені тим, що організатори будівельної піраміди можуть уникнути відповідальності. Активісти заявляють, що вже навесні на свободу може вийти підозрюваний у справі "Еліти-центр" Олександр Шахов (Волконський), який восьмий рік перебуває в слідчому ізоляторі в очікуванні вироку. За новим "законом Савченком" день, проведений в СІЗО, вважають двома днями, проведеними в ізоляторі, так що, фактично, він повинен бути звільненим.

Так само досі не затриманий партнер Шахова і співзасновник компанії Вадим Столар, якого залучили у справі лише як свідка, не дивлячись на те, що в процесуальному порядку було встановлено, що він був співзасновником компанії "Еліта-будінвест" і низки інших підприємств, які входили до групи "Еліта-центр".

Вкладники вимагають від правоохоронних та інших відповідальних органів змінити процесуальний статус Столара і залучити його до судового процесу в якості підозрюваного. Також автори листа вважають, що Столара необхідно затримати, так як він може виїхати за межі України.

Автори листа нагадують, що через організаторів "Еліти-центр" були змушені роками проживати в приміщеннях, не пристосованих для життя. Деяких вкладників ця афера позбавила останніх заощаджень.

"На цьому фоні бездіяльність прокуратури щодо Вадима Столара виглядає не тільки дивною, але і злочинною", – вважають у громадській організації.