На так звану прес-конференцію прийшли й родичі героїв небесної сотні, які проти відкриття ресторації.

Так вже відомий захисник харчувальних закладів Іван Балабан зустрічає представницю Київських профспілок. Та намагається провести журналістів до зали на прес-конференцію. Медійникам обіцяли пояснити, навіщо в обгорілій будівлі відкрили черговий бар. Після нашого вчорашнього сюжету вивіску з назвою кафе прибрали. Пані, яку щойно її ж соратник ледь не виштовхував з коридору, починає прес-конференцію з лікнепу для журналістів.

Далі слово бере голова Київських профспілок Валентин Мельник. Цинізму у відкритті генделя не бачить:

У Парижі відбулися теж трагічні події, але той ресторан, де загинули люди, зараз відновився і працює. Але якщо ми йдемо до Європи, цінуємо європейські цінності, то чому нам мають розповідати?

Присутній був і власник бару "Каратєль" Євген Васильєв. Каже, все робить законно. А його бар, мовляв, не просто наливайка, це ще й центр допомоги майданівцям та атошникам. Що ж до Лілії Томазової, яку пов’язують із незаконним будівництвом двох додаткових поверхів на даху згорілих профспілок, каже таке: "хто така Лілія Томазова я не знаю, бо я з нею не вів переговори".

Засновники кафе кажуть, що позиціонують заклад як гумористичний. Від того і назва, яка вже полюбилася українцям і оздоблення зали. На стінах – портрети власників нагороди "Народний герой" – це і волонтери, і вояки, й інші видатні українці. А ще розмальовані сімейки поряд із національним прапором. В залі також сумнівного вигляду молодики. Організатори прес-конференції називають їх прихильниками. Між ними та громадськими активістими починається сварка.

Присутні родичі Героїв Небесної сотні також не витримують і зриваються на крик.

За всім, що відбувається уважно стежить Іван Балабан, який, за словами власників "Каратєля", жодного стосунку до керування закладом не має.

Його дружина Ольга Балабан, хоч офіційно представляє профспілки, а не харчувальний заклад, демонструє журналістам стоси документів. Мовляв, усе необхідне для роботи закладу вони мають.

Закінчилося дійство тим, що група підтримки бару "Каратєль" погрузилася в автобуси і поїхала геть. А комерсанти так і не зрозуміли, що саме зробили не так, коли відкрили наливайку на згарищі будинку профспілок.