Його знайшли мертвим в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці. Інформацію про смерть Олексія Кучапіна підтвердила пресофіцерка поліції Наталія Федоровська в коментарі "ТСН".

До теми Зник київський волонтер: поліція відкрила кримінальне провадження

Що відомо про обставини смерті Кучапіна

  • У поліції кажуть, що на 90% – це природня смерть. Водночас сьогодні відбудеться розтин тіла.
  • Криміналісти не виявили зовнішніх ознак насильницької смерті. Остаточну причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи.
  • Наразі слідчі працюють на місці та встановлюють попередні обставини загибелі волонтера.

Зараз чекаємо на родичів та близьких для опізнання тіла,
– розповіли в поліції.

Враховуючи нові обставини, слідчі перекваліфікували кримінальну справу на частину 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України із додатковою кваліфікацією – природня смерть. Досудове розслідування триває.

Що відомо про зникнення Олексія Кучапіна

  • Про зникнення волонтера повідомила його дружина. Чоловік сказав рідним, що їде у Дніпро, і зник. Жінка зазначила, що чоловік мав намір скористатись сервісом BlaBlaCar. Водночас у компанії зазначили, що в ці дні Кучапін їхніми послугами не користувався.
  • Священник-волонтер Захарій Керстюк – друг Олексія напередодні розповів про численні погрози в їхній з Кучапіним бік, нібито через допомогу безпритульним.

Хто такий Олексій Кучапін?

39-річний волонтер, керівник громадської організації "Дім Милосердя".

Він займався розслідуваням справ, пов'язаних із продажем дітей. Також намагався допомогти вирватися з рабства дівчаткам-сиротам. Олексій Кучапін також опікувався безпритульними і намагався повертати відібрані у літніх людей квартири.