Учасники акції надіслали листи "рекордсменам" по кількості задекларованих об'єктів нерухомості, ТОП-колекціонерам і поціновувачам мистецтва, любителям дорогих годинників та віп-автівок.

У своїх зверненнях волонтери та ветерани АТО (Віталій Дейнега, засновник "Повернись живим"; Роман Синицинк, співзасновник "Народний тил"; Евген Турчак, демобілізований воїн 95 ОДШБр, голова Київської міської спілки ветеранів АТО Деснянського району м. Києва; Леонід Остальцев, демобілізований воїн 30 ОМБр, засновник "Pizza Veterano") запропонували посадовцям допомогти армії, віддавши частку готівкових коштів, або ж "пожертвував" одну з коштовних речей, що фігурує в оприлюднених е-деклараціях можновладців, оскільки, за давньою українською традицією, прийнято жертвувати 10% від своїх доходів на добрі справи.

Скільки статків мають е-декларанти ми вже знаємо. Тепер давайте перевіримо, скільки з них готові допомогти армії. Ми вирішили їм написати. Листи офіційні, з ввічливим проханням допомогти армії. Готуючи їх, ми читали депутатські декларації, рахували наявне майно і переводили його у тепловізори. В принципі, якщо вони долучаться до справи – то можна буде закінчувати війну, через отримання Україною стратегічної переваги, і втечу російських загарбників. Якщо ні – то ми знатимемо, що робити на наступних виборах, – повідомив засновник "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Так, нардепу від БПП Ігорю Кононенку, який згідно даних е-деклараціі володіє нерухомістю, вартість котрої складає близько 1,8 млрд грн, а також ювелірними виробами, брендовим одягом та елітними предметами інтер'єру на суму близько 12 млн грн – волонтери запропонували "пожертвувати" один із годинників.

Задекларована Вами вартість годинника HUBLOT (big bang Ferrari) складає 768 000 грн, що еквівалентом: 9 тепловізорів або 2 реанімобілів з повним обладнанням. Разом ми зможемо продати його на відкритому аукціоні, - зазначається у зверненні на ім'я нардепа.

Депутату від "опозиційного блоку" Нестору Шуфричу, який займає одне з перших місць серед парламентерів-колекціонерів антиквару (володіє 287 предметами антикварного мистецтва), а також значною кількістю нерухомості, готівкових коштів та трьома автівкам віп-класу – запропонували пожертвувати один із автомобілів.

Наприклад, Ви можете пожертвувати один із своїх автомобілів, той же Mercedes G350, який разом ми зможемо продати на відкритому аукціоні. Його орієнтовна вартість складає 100 000 у.о., що є еквівалентом: 33 тепловізорів (3000 у.о.), 7 реанімобілів з повним обладнанням (14 000 у.о.) або 2-х квартир для сімей загиблих учасників АТО, – аргументують волонтери у листі.

"Для старту ми відправимо десять листів таким е-декларантам: депутатам від БПП – Ігорю Кононенко та Богдану Дубневичу, представнику "Народного фронту" – Ігорю Котвіцькому, лідеру "Радикальної партії" – Олегу Ляшку, депутату "Опозиційного блоку" – Нестору Шуфричу, представнику групи "Відродження" – Віталію Хомутиннику, і Олесю Довгому з групи "Воля народу", безфракційному – Сергію Таруті, а також Міністру внутрішніх справ – Арсену Авакову, і Міському голові Харкова – Геннадію Кернесу." – повідомили волонтери та ветерани АТО.

Учасники акції наголосили, що мають намір скерувати листи всім посадовцям, що "засвітили" у е-деклараціях значні статки, відповіді будуть публікуватись на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook, яку читає 427 000 небайдужих українців та провідні ЗМІ.

Читайте також: WarTaxi: багатодітна матір вручила 10 тисяч гривень на авто для військових