Росіянин Віктор – тепер українець. Цій новині не може натішитися: його український паспорт уже готовий. На черзі – документи дітям та дружині. Вже близько півроку родина живе в орендованій київській квартирі. Кажуть, утекли з Росії, бо були – в небезпеці.

Усе тому, що Віктор публічно підтримував Україну. За це його могли навіть заарештувати. Каже, останньою краплею для нього став "парад полонених" у Донецьку. Віктор працював на Майдані журналістом.

Свої фото та відео викладав в інтернеті. Дружина Оксана каже, полюбила Україну саме за "майданівські" фото чоловіка. Найбільше вразили люди. Каже, покидати батьківщину було складно. Батьки їх відмовляли від переїзду в країну, де воюють.

Читайте також: СБУ затримала на Донеччині поплічника терористів

У рідному Коврові залишили все – бізнес, квартиру та майно. Із собою взяли тільки кота Макса та собак — Зіну і Глашу . Тепер вони всією родиною збирають допомогу українським воякам. Її в зону АТО відправляють щотижня. А ще Віктор веде переговори із сепаратистами. Уже допоміг звільнити з полону кілька десятків українських вояків. Утім, домовлятися із терористами непросто.

Донька Поліна своїми батьками пишається. Каже, разом тут почали нове життя, вона знайшла хороших друзів. Повертатися в Росію Майстренки не збираються. Кажуть, тепер їхній дім тут. Найближчим часом показати справжній Київ планують і стареньким батькам, аби знищити міфи про Україну, навіяні російською пропагандою.