Правоохоронці прийшли із подарунками до малечі, аби розповісти про правила дорожнього руху. У поліції оперують невтішними цифрами: цього року кількість ДТП, у яких постраждали діти, значно зросла.

Якщо говорити про ситуацію по Києву, то ріст дитячого травматизму виріс аж на 400 відсотків. Якщо узяти явище загалом, то потрапили під колеса 232 дитини. 60 із них загинули,
— розповіла начальник відділу департаменту превентивної діяльності Тетяна Волошина.

Вчити дітей правилам дорожнього руху треба відтоді, як вони починають ходити. Про це сказала координартор національного проекту "Traffic Challenge" і автор посібника для дітей. У ньому у віршах прописані прості правила безпечної поведінки на дорозі.

Ця книжка написана у розважальному стилі. Саме цього ми домагалися, щоб дитина засвоювала правила дорожнього руху, а не як якусь муштру,
— пояснила координартор національного проекту "Traffic Challenge" Ольга Дробишова.

Щоби правила засвоювалися легше, дітям привезли також солодощі від Святого Миколая. Діти тут переважно зі складними переломами та травмами голови.

На реабілітацію після ДТП потрібно від 3 тижнів до 3 місяців, у залежності від тяжкості отриманих травм. Найчастіше діти страждають через легковажність дорослих.

Батьки не завжди використовують дитячі крісла і ремені безпеки для дітей. А це дуже часто рятує життя в ДТП. Наприклад у Норвегії за рік в аваріях не загинула жодна дитина віком до 10 років. А все тому, що діти сиділи у кріслах і були пристебнуті.

Автор — Єлизавета Герасимюк.

Дивіться також: Восьмирічний хлопчик став поліцейським