Своє рішення члени Вищої ради правосуддя ухвалили 1 вересня, розглянувши клопотання генпрокурорки, інформує пресслужба ВРП.

Читайте також Артем Ситник назвав чотири справи, через які на нього здійснюють тиск

Пропозицію повернути подання генпрокурорці підтримали всі члени ВРП одноголосно – 14 із 14 голосів.

Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути без розгляду генпрокурорці Венедіктовій клопотання про тимчасове відсторонення голови ОАСК Павла Вовка,
– йдеться у повідомленні.

Причина – долучені до клопотання матеріали кримінального провадження не містять доказів належного вручення судді повідомлення про підозру. Крім того, він не набув статусу підозрюваного.

Як рішення ВРП прокоментував Вовк

Глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк відреагував на рішення Вищої ради правосуддя щодо нього.

Попри безпрецедентний тиск, ВРП об'єктивно підійшла до цього питання і зробила те, що повинна була зробити згідно зі законом – повернула клопотання без розгляду, оскільки підозру не було вручено належним чином,
– написав Вовк.

Він додав, що це не фінал історії, але "жирна кома, яка вже дозволяє задати деякі запитання". Зокрема, чому мовчав ВС, ніяк не реагуючи на безпрецедентний і абсолютно незаконний тиск на судову систему, як оцінювати інформаційні атаки зі сторони НАБУ та інші.

Що цьому передувало

  • Вовку повідомили про підозру ще в середині липня. Сам він заперечує, що отримував підозру, оскільки був у відпустці.
  • НАБУ звинувачує керівництво Окружного адмінсуду Києва, зокрема його очільника Павла Вовка, у численних порушеннях закону: у спробі узурпувати судову владу в країні, у неправосудних рішеннях на користь політичних еліт та бізнесменів.
  • У суді заявили, що підозри було оголошено не за правилами. Вовк написав у фейсбуці, що перебуває в Україні і готовий прийти на допит після того, як йому передадуть повістку у законний спосіб. Аналогічну заяву зробив ОАСК щодо інших оголошених у розшук суддів.