На Михайлівську площу в столиці прийшли родичі загиблих та ті, кому вдалося вийти з оточення та з-під нищівного вогню російських військ, повідомляє кореспондент 24 Каналу.

Біля стіни пам'яті воякам запалили поминальні свічки та поклали квіти. У Михайлівському соборі – служать панахиду.

Читайте також: Герої не вмирають: в центрі Києва згадують загиблих під Іловайськом

По обіді військові підрозділи, які брали участь в Іловайській операції, планують провести автопробіг пам’яті центром столиці.

Головна вимога, яку висувають родичі загиблих до влади, – довести до завершення розслідування причин трагедії та покарати винних.

Всі знають, хто винен. Всі знають, що це найвище командування Генштабу. Скажімо прямо, наш Президент,
— вважає військовий, який присутній на акції.

Читайте також: Шоком було, коли сєпари казали, що ми справжні воїни, – спогади бійця "Донбасу" про Іловайськ

Довідка: "Іловайський котел" – епізод війни на сході України у другій половині серпня 2014 року, в ході якого розгорнулися запеклі бойові дії між ЗСУ та підрозділами МВС з одного боку, та збройними формуванням "ДНР" і російських збройних сил – з іншого.

Характер боїв визначався стратегічним значенням Іловайська, який розташовується в 25 кілометрах на схід від Донецька – перехід Іловайська під контроль Збройних сил України дозволив би відрізати постачання зброї та бойовиків до Донецька та звільнення міста в перспективі.

29 серпня 2014 року колони українських військових, які виходили з оточення так званим "зеленим коридором", підступно розстріляла російська армія. Тоді загинули понад 400 українських солдатів, більше 120 потрапили в полон, а ще півтори сотні досі вважаються зниклими.