Про це він заявив під час урочистостей з нагоди Дня прапора у Києві, відкриваючи виставку сучасного озброєння та військової техніки.

Читайте також: Україна може приєднати до Азовського моря сили НАТО й ООН

Усвідомлюємо, що вступ України до Альянсу стане реальним тільки тоді, коли ми досягнемо високої сумісності наших озброєнь,
– наголосив Порошенко, запевнивши, що Україна вже рухається на шляху до цього.

"Ми вже просуваємося цим шляхом, саме тому наша бронетехніка оснащена сучасними прицілами, системами, якісним управлінням вогнем і захищеним цифровим зв'язком", – зауважив Президент.

Він відзвітував, що впродовж останніх 5 років на озброєння Збройних сил України було прийнято 8 типів бойових броньованих машин, два типи протитанкових ракетних комплексів, 7 типів модернізованих літаків і вертольотів, а до кінця року має бути створено чи модернізовано ще понад 20 зразків озброєння та військової техніки.

За словами Порошенка, все це озброєння відповідає найвищим світовим стандартам безпеки та оборони.

Читайте також: Порошенко вибачився перед українцями за невиконання обіцянки

Він нагадав, що 24 серпня на Майдані Незалежності у Києві прийматиме парад з нагоди Дня незалежності та там будуть представлені нові зразки техніки, що відповідають стандартам НАТО.

Сьогодні клопоти зовсім іншого порядку – ті завдання, які я зараз ставлю перед Збройними силами України, перед сектором оборони та безпеки – це перехід на стандарти НАТО, реформи, модернізація, переозброєння та інше,
– наголосив Порошенко.

Вранці 23 серпня у Дніпрі Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня прапора, де вперше прозвучало нове вітання українських військових "Слава Україні!"