Це кадри нещодавньої трагедії у Дніпрі.

Через стрілянину двоє АТОвців загинуло. Ще п'ятеро людей, у тому числі й нападники, шпиталізовані з пораненнями.

А близько тижня тому у Києві біля торгового центру на парковці з автомата Калашникова двоє кілерів розстріляли людину. Як пізніше з'ясувалось – російського рецедивіста. Експерти переконані, через бандитські розбірки в небезпеці опинились і пересічні громадяни. Які, до речі, не мають ані можливості, ані права себе захистити.

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: ключові факти про вбивство бійців АТО

"Звісно, зараз ми будемо чути про те, що це були якісь розбірки, там того замовили, того не замовили. Людям від цього абсолютно не легше. Це повна втрата контролю над ситуацією," – вважає голова наглядової ради Асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

Нещодавно, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив результати роботи Нацполіції за півроку.

Чи задоволений я результатами? Звичайно, ні! Рівень злочинності в Україні неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни. Чи задоволений тенденцією – вже помітному зниженню рівня злочинності, зростання розкриття справ та поліпшенню якості роботи системи поліції? Безсумнівно!
– заявив Аваков.

Колишні ж правоохоронці зауважують, стрілянина на вулицях міст – це перші дзвіночки повернення 90-х. Щоб приборкати ситуацію, треба посилити кримінальну відповідальність, повернути окремий орган по боротьбі з бандитизмом і дозволити цивільним легально купувати короткоствольну вогнепальну зброю.

В 90-ті вдалось зупинити наступ організованої злочинності створенням підрозділів по боротьбі з оргзлочинністю. Зараз ми нічого вигадувати нового не можемо. Це повторення того ж самого,
– сказав екс-перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша.

Інформація про застосування вогнепальної зброї з'являється ледь не щодня. І судячи з доступності та розмаїття зброї на чорному ринку, зазначені "розстрільні" новини не буде останніми.

Читайте також: Кривава перестрілка в Дніпрі: поліція висунула версію вбивства