Це перший панорамний кінотеатр у СРСР. Окрім того, тут часто огранізовували мистецькі зустрічі, крутили артхаусне кіно. А за часів незалежності популяризували українські фільми.

Читайте також: Фільм "Міф" про Василя Сліпака двічі переміг на міжнародному фестивалі

1958 року у столиці відкрили "Кінопанораму", і 30 вересня 2018 – у легендарному та одному з найстаріших кінотеатрів Києва знову аншлаг: глядачі прийшли подивитись на останній сеанс. Від першого жовтня кінотеатр не працює.

Кінотеатр давно в приватній власності. Власник має право, мабуть, зробити, як йому зручно. От він і закрив його через нерентабельність. Колектив звільнили і сказали припинити кінопрокат з понеділка,
– пояснила екс-директор кінотеатру "Кінопанорама" Наталя Соболєва.

У "Кінопанорамі" досі зберегли можливість показувати фільми з плівок, а невдовзі планували провести показ робіт режисерки Кіри Муратової, яка померла цього літа.


Володимир Мак пропрацював у "Кінопанорамі" півстоліття

Вісімдесятирічний Володимир Данилович пропрацював тут 50 років. Ще у 70-х він приїхав до Києва за швейною машинкою мамі, але вирішив залишитись. Просто якось наштовхнувся на оголошення "требуется киномеханик". Що буде з апаратурою, яку так ретельно зберігали – не знає.

Думаю, все це вважатиму непотребом і викинуть на звалище,
– розповів інженер кінотеатру "Кінопанорама" Володимир Мак.

Наразі відомо, що власники планують ремонт, якого тут не робили з часу відкриття. Потім оголосять тендер, за яким і визначать, що саме буде у будівлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про закриття кінотеатру "Україна", що в самому центрі Києва на вулиці Городецького.