В інтерв'ю Віталію Коротичу президент України розповів, що він не є прихильником радикальних методів у вирішенні конфлікту.

Я не хочу воювати... Я хочу зберегти державу, відновити стабільний розвиток. Все, що ми робимо, – задля того, щоб встановився мир. Сьогодні є перемир'я, далі має бути мир, – заявив Віктор Янукович.

На його думку, потрібно продовжувати шукати компроміси.

"І якщо ми пропонуємо поступки, то їх повинна пропонувати і опозиція. Перемогти має України. І ми маємо показати всьому світові, що ми можемо зберегти Україну", – додав Янукович.

Читайте також: Янукович хоче запровадити День національного примирення

Крім того, на думку президента, українці мають продемонструвати, що самі можуть розібратись у своїй хаті і навести тут порядок.

Мені однаково боляче, коли страждають люди і з однієї, і з іншої сторони. Всі повинні знати, що є межа, яку не можна переходити (...). У нас додстатньо сил, щоб поставити на місце будь-кого, але ми не хочемо, щоб постраждали невинні люди, – підсумував Янукович.

До слова, засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що з Віктором Януковичем їй слід говорити лише про умови та гарантії його майбутньої відставки.