Про одного з таких нещодавно виявлених порушників розповіли у пресслужбі Патрульної поліції України.

До теми Місяць автофіксації порушень ПДР: скількох оштрафували і як це вплинуло на дисципліну водіїв

Випадок із білим Range Rover

Нещодавно до патрульної поліції звернулась жителька Білої Церкви. Їй прийшли 6 адміністративних матеріалів про порушення швидкісного режиму в Києві. Жінка здивувалася: на своєму Range Rover їздила лише вулицями Білої Церкви і до столиці не навідувалася.

Пізніше інспектори відділу розшуку виявили та зупинили авто Range Rover у місті Вишневому. Марка, колір, державні номерні знаки були ідентичні авто заявниці. За кермом цього "двійника" перебував чоловік. Він повідомив, що документів на авто не має, а номера кузова не відповідали базам даних.

На чоловіка патрульні склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом без документів та державного номерного знаку. Надалі справу відправили слідчим.

Перший місяць роботи: підсумки

  • За місяць роботи системи автоматичної фіксації порушень ПДР винесли 398 тисяч 410 постанов про адмінправопорушення.
  • Всього за 30 днів роботи системи на рахунки державного казначейства надійшли 31 мільйон 908 тисяч 746 гривень.
  • Частина цих грошей піде на оплату послуг з доставки повідомлень Укрпоштою та на оплату друку постанов і правопорушень ЦПК "Україна".
  • Гроші, що залишилися будуть зараховані в бюджет і спрямовані на поліпшення дорожньої інфраструктури та підвищення безпеки дорожнього руху.
  • Документи по тих водіях, які не сплатять штраф протягом 30 днів з моменту повідомлення, передадуть у державну виконавчу службу для стягнення, відповідно до закону.

Камери АП у Київській області
Камери фіксації порушень на Київщині / Інфографіка 24 каналу