Водночас на внутрішньому праймеріз будуть кандидати не лише від "Слуги народу". Про це повідомило видання НВ.

Важливо Кандидаткою в мери Києва від "Слуги народу" може стати жінка: що каже Верещук

Як відбуватиметься процедура

На внутрішньому праймеріз "Слуги народу" кандидати у мери столиці мають показати програму планів роботи у Києві. Після цього Зеленський поміряє соціологію і побачить, у кого більше шансів.

За словами президента, декому "набридло бути у Верховній Раді", тому низка нардепів захотіла бути мерами. Про це Зеленський сказав під час зустрічі з журналістами у Заліссі.

Що таке праймеріз?Це такий тип голосування, у якому обирається один кандидат від партії. Зміст праймеріз полягає в тому, щоби кандидати від однієї партії не відбирали один в одного голоси на основних виборах, оскільки їхній електорат, як правило, близький.

Більше Зеленський зібрав журналістів покататися на велосипедах: про що говорили

Про що говорили президент та журналісти

  • Про відставку Авакова. Зеленський зауважив, що розуміє, чому люди протестують проти очільника МВС. Водночас додав, що, на його думку, немає краще міністра, ніж Аваков.
  • Про закупівлю костюмів для медиків. Зеленський не має зауважень до глави МОЗ Максима Степанова і впевнений, що міністр не міг закупити медичні костюми удвічі дорожче за аналогічні.
  • Про призначення міністра освіти. Зеленський хоче, аби цю посаду обійняв голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Однак останній наразі не погодився.
  • Про кандидата у мери Києва. Сам Зеленський заявив, що ще не визначився з кандидатурою, однак є кілька гідних кандидатів. Він додав, що підтримає одного з них, коли побачить соціологію.