Робота метро

Останній потяг метро вирушить з кожної станції в різний час. Із центру міста – приблизно о 02:15, повідомляє пресслужба Київської міської ради.

Зверніть увагу Як святкуватимуть Новий рік і Різдво у містах України

Додаткові години роботи додаються до звичайного розкладу кожної станції столичного метро, розміщеного на вході та на платформі.

Окрім продовження роботи, також є можливими обмеження (закриття) на вхід для пасажирів станцій "Золоті ворота", "Хрещатик", "Майдан Незалежності", "Поштова площа" та "Контрактова площа".

Як пояснили у метрополітені, вони вдалися до такого кроку з міркувань безпеки. А саме задля уникнення масового скупчення пасажирів на платформах станцій.

Річ у тім, що більшість захоче дістатися ялинки на Софійській площі.

Що кажуть у Київраді кажуть про наземний транспорт

Роботу наземного транспорту (автобуси, трамваї, тролейбуси) також продовжать на 2 години. Рух громадського транспорту, який проходить біля станцій метрополітену, буде узгоджено з розкладом проходження останніх поїздів метро.

Крім того, столичний фунікулер працюватиме цілодобово.

Цікаво Найдорожче і найдешевше святкування 2021 року: скільки грошей витратили міста України

Новий рік у Києві: коротко

  • У столиці 19 грудня відкрилися 7 новорічних локацій.
  • Їх поєднали у святковий пішохідний маршрут.
  • Це Софійська площа, Арка дружби народів, пішохідний міст від неї до святкової Володимирської гірки, далі – через Андріївський узвіз до Контрактової площі.
  • Маршрут спеціально розробили, аби в умовах карантину уникнути скупчень людей на традиційних локаціях.
  • На всіх локаціях працює "Муніципальна охорона", яка за потреби нагадує людям про необхідність дотримання протиепідемічних заходів: маскового режиму та соціальної дистанції.