У хлопця часті перепади настрою та поганий апетит. А улюблені цукерки для малого ласуна стали справжньою розкішшю. Та на прогулянці він благає маму про єдине — зняти набридливу маску. Вона забороняє, бо через ослаблений імунітет хлопчик може підхопити будь-яку інфекцію.

Так вже майже рік. Спочатку всі думали, що у дитини – звичайна застуда. Та згодом Владику діагностували лейкоз — злоякісне захворювання крові. Відтоді у малого інтенсивне лікування: щодня крапельниці та купа аналізів. Мама від нього майже не відходить. І попри горе завжди посміхається і ніколи не плаче.

Аби цього не сталося, потрібна пересадка кісткового мозку від нерідного донора. Врятувати дитину пообіцяли в італійській клініці. Утім, ціна порятунку для батьків не підйомна, як і для півтори сотні інших родин онкохворих дітей.

Аби врятувати таких як Владик, дівчата цілу ніч товкли лимони на 40 літрів лимонаду. Зібрані гроші від напою віддадуть на лікування онкохворих дітей.

Цього року на лікування за кордон уже відправили 14-х онкохворих дітей. А загалом тих, хто потребує порятунку — півтори сотні. Ними опікується благодійний фонд, який і вигадав акцію з лимонадом, аби зібрати кошти.

Благодійний лимонад можна придбати не лише в парках, а й у закладах харчування. Кожна гривня допоможе здійснити мрію маленького Владика — одужати. Аби вдягати цю ненависну маску йому більше не довелося.