Про це повідомляє кореспондент 24 Каналу Анна Калюжна у прямому ефірі.

Верховна Рада 18 січня прийняла у другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу, який вперше визнає Росію агресором.

Читайте також: План реінтеграції Донбасу від Порошенка: в Україні більше не АТО

Голосування відбувалося наступним чином. Секретар комітету нацбезпеки й оборони, який до цього презентував законопроект і відповідав на запитання щодо всіх правок, вийшов перед самим голосуванням. Після чого 5 хвилин зачитував з голосу правки до законопроекту. Депутати міняли цілі статті, змінювали їх місцями. Одну зі статей в редакції Петра Порошенка виклали. Секретар таким чином зачитав близько 30 правок.

Після чого депутати з опозиційних фракцій почали обурюватися, що вони не мають тексту цих поправок, відповідно, не можуть зрозуміти, що саме змінюється в законопроекті. Депутати просили 15 хвилин перерви, однак це проігнорували.

Депутати із фракцій коаліцій сказали, що, можливо, якісь юридичні тонкощі і неточності в законопроекті є, однак голосувати за нього треба, бо у ньому Росія визнається агресором.

До слова, законопроект про реінтеграцію Донбасу прийняли в першому читанні 6 жовтня. Розгляд законопроекту супроводжувався бійками і блокуванням президії, а депутат Юрій Левченко запалив димову шашку у сесійній залі. В результаті творці документа погодилися виключити з нього положення про Мінські угоди і включити в нього питання Криму.