Навчали безпечного поводження зі зброєю та вибуховими речовинами, підготовлювали до ведення вогню, стрільби з різних положень, зупинки критичних кровотеч, проходженню мінних полів та розтяжок. Про це повідомила пресслужба 112 Окремої бригади територіальної оборони Києва.

Читайте також: Генерал Кривонос розповів про ймовірний наступ Росії та силовий сценарій повернення Донбасу

"Це робиться для того, щоб кияни знали та вміли захистити свій дім. Наше гасло: "Захистимо свій дім! Захистимо Україну!" – зазначив командир Деснянського батальйону ТрО Богдан Машковський.

Інструктор з позивним "Банзай" розповів, що є резервісти з різним вмінням знань та навичок. "Домедична допомога – це така річ така, що потребує постійного оновлення своїх навичок та доведення їх до автоматизму", – додав інструктор.

Стріляли в різних позиціях: стоячи, з коліна та лежачи. Для когось це було вперше, проте резервісти з більшим досвідом ділились ним із новачками.


Резервісти допомагали одне одному

Крім бойових стрільб, бійці також взяли участь у тренуванні з лазерним тиром. Обладнання для цього надав Дмитро Топоренко зі Спілки ветеранів АТО Святошинського району столиці, який нещодавно прийняв рішення стати резервістом нашої бригади.

Попри травму, був і командир 112 Окремої бригади територіальної оборони Микола Білосвіт, який відзначив співпрацю з громадськістю: "Ми вдячні громадським організаціям "Білі Вовки", "Український Легіон" та "Українська Тактика" за наданих інструкторів, а також товариству "Варта Київської Русі" – за базу для проведення заходу."

Наступних вихідних відбудеться стрілецький день підрозділів тероборони Дніпровського та Оболонського району.

Дивіться більше фото з тренувань від пресслужби:

Дивіться відео: як відбувався стрілецький день тероборони