У мешканців Солом'янського району немає гарячої води з травня. Зі скаргою люди пішли до районної адміністрації. Чиновники до візиту розлюченого натовпу підготувалися – підготували нараду.

І запросили на зустріч представників "Київенерго" та "Київгазу" роз'яснити людям ситуацію. Адже чиновники КМДА ще у 2006 році продали контрольні пакети акцій "Київгазу", "Київводоканалу" та 12% акцій "Київенерго" приватній компанії "Київенергохолдинг".

За останні 10 років акції неодноразово перепродували. Зараз компанія Рената Ахметова "ДТЕК" контролює 97% акцій "Київенерго". Тож від міської влади нічого не залежить. "Нарада" з представниками приватного сектору швидко перетворилася на балаган. Винного так і не знайшли. "Київгаз" опломбував понад пів сотні котелень по всьому місту через борги.

Читайте також: В Україні зафіксували зниження цін на продукти

"Київенерго" не розраховується з "Київгазом", бо не має грошей. За опалення і гарячу воду місто заборгувало компанії понад 2,5 мільярди гривень. Як наслідок, страждають усі – і боржники, і сумлінні платники комуналки.

Попри все, мешканці Солом'янського району своє право на гарячу воду відстояли. Компанію "Київгаз" переконали розпломбувати одну котельню в цьому районі. Та в цілому проблему це аж ніяк не вирішує.

І поки "Київенерго" вибиває гроші з боржників через суди, а "Київгаз" погрожує "Київенерго" відключеннями – прокуратура хоче повернути ці компанії у власність громади.

У прокуратурі вважають, що повернення акцій у власність громади дасть можливість виправити ситуацію з наданням комунальних послуг. Позов уже в Господарському суді.