Новий для України кросфіт набирає популярності у всьому світі, зокрема, і у військових підрозділах провідних країн. Цей вид спорту вирізняє висока інтенсивність силових вправ та можливість групових занять.

Під Києвом на тренувальній базі Національної Гвардії триває перший серед українських силовиків чемпіонат із кросфіту — силового багатоборства. Сюди з'їхалася майже сотня нацгвардійців з усіх куточків України. Усього — 12 команд. Вид спорту для змагань обрали не випадково, кросфіт — популярний в усьому світі саме серед армійців.

У перший день змагань бійці послідовно проходять 5 етапів: підтягування на перекладині, присідання із гирею, жим штанги лежачи на спині, прес та підняття штанги лежачи на животі. Кожна штанга важить 50 кілограмів. Вага гирі — 32 кілограми. За правильністю виконання пильно стежать рефері.

Не обійшлося і без конфліктів. Та судді запевняють, що це все адреналін. Якщо конфлікти і є, сторони швидко розсудить бригада арбітрів.

Змагання триватимуть ще 2 дні. Завтра, 18 травня, бійці долатимуть смугу перешкод. А останній етап — естафета. Бійці переноситимуть поранених, ящики із боєприпасами, котитимуть шини від БТРа та штовхатимуть автомобіль.