Подільсько-Воскресенський міст до кінця літа виглядатиме вже зовсім по-іншому, запевнив міський голова Києва Віталій Кличко під час перевірки будівництва.

Читайте також про попередній проект мера Києва - "Міст Кличка" та його тріщини

На нинішньому етапі робіт на мосту встановлюють балки автопроїзду, бурять сваї в районі озера Русанівське, облаштовують бар‘єрне огородження і тротуари.

Кличко зауважив, що будівельники здійснили "ювелірну" роботу при з’єднанні стиків мосту, що виконані в дуже складний спосіб. Це дозволяє мінімізувати коливання між частинами мосту до міліметрів. А на арці встановили сучасне обладнання, яке вивчає "поведінку" мосту.

Подільсько-Воскресенський міст Київ будівництво фото
Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в Києві / Фото kiev.klichko.org

Хочу зазначити: Подільсько-Воскресенський – це найбільший арочний міст у Європі і він буде найвитривалішим за навантаженнями. На мосту облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничних колії для метро, прокладуть трубопровід,
– розповів столичний голова.

Проектна пропускна спроможність мостового переходу – 60 тисяч авто на добу. Це суттєво розвантажило б інші транспортні артерії Києва.

До кінця року планують облаштувати естакади від дамби Русанівських садів до порталу метрополітену, де в майбутньому нова гілка метро з Троєщини виходитиме на міст.

Де погуляти у Києві: найкращі місця столиці, які варто побачити

Автомобільне сполучення через міст планують відкрити наприкінці 2020 року.

Дивіться фото з будівництва Подільсько-Воскресенського мосту в Києві / Фото kiev.klichko.org

Що відомо про Подільсько-Воскресенський міст? Мостовий перехід від вулиці Межигірської до бульвару Перова в Києві будують ще з 2003 року. А документи про плани зведення мосту датовані ще 1979 роком. Довжина мостового переходу – більше 10 кілометрів. За оцінками фахівців, для завершення будівництва мосту потрібно ще понад 6 мільярдів гривень, каже Кличко.